Jáhlový salát s rajčátky a rukolou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g jáhly
50 g rukola
1 lžíce olivový olej
2-3 ks jarní cibulka
200 g cherry rajčátka
podle chuti
sůl
mletý pepř
vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme vroucí vodou. V hrnci přivedeme větší množství vody k varu, osolíme a vsypeme jáhly, které vaříme asi 10 minut. Poté scedíme.

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Rajčátka omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Rukolu opláchneme a necháme okapat.

  3. Vychladlé jáhly vsypeme do misky, přidáme rajčata, cibuli i rukolu. Zakápneme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a pořádně vše zamícháme.

  4. Jáhlový salát s rajčátky a rukolou podáváme jako hlavní chod, ke kterému můžeme přikusovat opečené toasty apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!