Jáhlový salát s rajčátky a rukolou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
200 g jáhly
50 g rukola
1 lžíce olivový olej
2-3 ks jarní cibulka
200 g cherry rajčátka
podle chuti
sůl
mletý pepř
vinný ocet
Postup Jáhlový salát s rajčátky a rukolou recept
Postup přípravy receptu
-
Jáhly spaříme vroucí vodou. V hrnci přivedeme větší množství vody k varu, osolíme a vsypeme jáhly, které vaříme asi 10 minut. Poté scedíme.
Mezitím si připravíme zeleninu. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Rajčátka omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Rukolu opláchneme a necháme okapat.
Vychladlé jáhly vsypeme do misky, přidáme rajčata, cibuli i rukolu. Zakápneme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a pořádně vše zamícháme.
Jáhlový salát s rajčátky a rukolou podáváme jako hlavní chod, ke kterému můžeme přikusovat opečené toasty apod.