Jáhlový nákyp se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g rajčata
2 ks cibule
1 ks citron
200 g jáhly
250 g žampiony
400 ml zeleninový vývar
600 g mražený špenát
100 g tvrdý sýr
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
mletá sladká paprika
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a polovinu osmahneme na pánvičce, přidáme jáhly, ochutíme solí a pepřem, přilijeme vývar a necháme asi 20 minut vařit pod pokličkou.

  2. Zbytek cibule osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme špenát, okořeníme muškátovým oříškem, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem. Špenát krátce podusíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na pánvi s trochou másla či oleje. Žampiony osolíme, opepříme a pokapeme citronem, můžeme přidat i trochu prolisovaného česneku.

  3. Podušený špenát vložíme do vymazané zapékací misky, nasypeme jáhly a uhladíme. Na jáhly poklademe rajčata, podušené a ochucené žampiony a zasypeme nastrouhaným sýrem.

  4. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut.

  5. Jáhlový nákyp se zeleninou podáváme jako zdravý a lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!