Jáhlový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 50 g máslo 1 lžíce máslo 750 ml mléko 250 g jáhly 50 g cukr krupice tuk na vymazání 1 lžička citronová šťáva strouhanka na vysypání 1 sklenice švestkový kompot
Postup Jáhlový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
V mléce uvaříme jáhly, sůl a lžíci másla na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou jáhlové kaše. Tu poklademe kompotovanými švestkami a zakryjeme zbytkem kaše.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Jáhlový nákyp poklademe tenkými plátky másla a zapečeme.
Hotový nákyp na talíři poléváme šťávou z kompotu.