Jáhlový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
50 g máslo
1 lžíce máslo
750 ml mléko
250 g jáhly
50 g cukr krupice
tuk na vymazání
1 lžička citronová šťáva
strouhanka na vysypání
1 sklenice švestkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  2. V mléce uvaříme jáhly, sůl a lžíci másla na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou jáhlové kaše. Tu poklademe kompotovanými švestkami a zakryjeme zbytkem kaše.

  4. Troubu předehřejeme na 180°C.

  5. Jáhlový nákyp poklademe tenkými plátky másla a zapečeme.

  6. Hotový nákyp na talíři poléváme šťávou z kompotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!