Jahelník z hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
majoránka
750 ml voda
zázvor
300 g jáhly
4 ks rohlík
350 g sušené houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly uvaříme ve vodě doměkka. Na 300g jáhlů budeme potřebovat asi 750ml vody. Můžeme se řídit návodem. Sušené houby namočíme do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka.

  2. Houby a rohlíky promícháme s uvařenými jáhly, vmícháme vejce a koření a směs překypeme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy. Povrch směsi v míse urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.

  3. Hotový jahelník podáváme ještě teplý společně s kyselou okurkou, zelím nebo zelným salátem. Pokud nějaký ten kousek jahelníku zbyde, tak jej můžeme nakrájet na plátky a podávat studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy