Jahelník se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
- - sůl
3 ks vejce
150 g máslo
1 l mléko
- - tuk
500 g jáhly
1 balíček cukr vanilkový
300 g kompot švestkový

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly propláchneme horkou vodou, aby nebyly hořké a dáme je vařit do osoleného mléka. Utřeme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou kůru, přidáme vychladlou jáhlovou kaši a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Část této směsi vlijeme do vymazaného pekáče, na ni rozložíme švestky, opět dáme směs a takto střídáme až do vypotřebování surovin, pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy