Jahelník s tvarůžky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g jáhly
300 g kysané zelí
1 balíček tvarůžky
podle chuti
sůl
1 kostka masox
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme a propláchneme studenou vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, mírně osolíme nebo přidáme masox a uvaříme slanou jáhlovou kaši. Nezapomínáme míchat!

  2. Do kaše vmícháme scezené nakrájené kysané zelí a nadrobno pokrájené tvarůžky a promícháme. Můžeme přidat i 1 - 2 vejce nebo na kostičky nakrájené uzené, ale není třeba.

  3. Zapékáme v tukem vymazaném a moukou vysypaném pekáči zhruba 30 minut.

  4. Jahelník s tvarůžky podáváme teplý ale i studený. Chutná se salátem z čerstvé zeleniny. Můžeme použít i méně výrazný sýr, ale tvarůžky jsou tvarůžky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy