Jáhelník s ořechy a ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
80 g rozinky
0 l voda
200 g jáhly
120 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
80 g vlašské ořechy
1 sklenice švestkový kompot
podle potřeby
sůl
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme vařicí vodou, rozinky odmočíme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh.

  2. Spařené jáhly vysypeme do osolené vroucí vody a vaříme je asi 20 minut na hustou kaši. Jáhlovou kaši necháme vychladnout. Do kaše vmícháme cukr, žloutky, ořechy, rozinky a skořici. Přimícháme pevný sníh z našlehaných bílků.

  3. Do vymazaného pekáče rozetřeme polovinu jáhlové kaše. Na kaši poklademe rozpůlené švestky bez pecek, které přikryjeme zbytkem husté kaše.

  4. Jáhelník pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 160 °C.

  5. Jáhelník s ořechy a ovocem podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy