Jahelník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic cukr 1 dkg sůl 3 díly vejce 1 l mléko 25 dkg jablko 40 dkg jáhly 20 dkg ovoce
Postup Jahelník recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kaše. Z očištěných a nastrouhaných jablek, mléka, soli a lžíce cukru uvaříme kaši.
Jáhly spaříme a opereme. Poté je nasypeme do studeného mléka a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše vmícháme 4 lžíce cukru, žloutky a šťávu z citronu. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků.
Připravíme si ovoce podle chuti.
Hmotu postupně po vrstvách vkládáme do vymaštěného pekáče. Jednotlivé vrstvy kaše prokládáme ovocem, které může být i kompotované. Jahelník mírně pokropíme máslem a nakonec asi 30 minut zapékáme.
Upečený jahelník ihned podáváme.