Jahelník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
1 dkg sůl
3 díly vejce
1 l mléko
25 dkg jablko
40 dkg jáhly
20 dkg ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kaše. Z očištěných a nastrouhaných jablek, mléka, soli a lžíce cukru uvaříme kaši.

  2. Jáhly spaříme a opereme. Poté je nasypeme do studeného mléka a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše vmícháme 4 lžíce cukru, žloutky a šťávu z citronu. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Připravíme si ovoce podle chuti.

  4. Hmotu postupně po vrstvách vkládáme do vymaštěného pekáče. Jednotlivé vrstvy kaše prokládáme ovocem, které může být i kompotované. Jahelník mírně pokropíme máslem a nakonec asi 30 minut zapékáme.

  5. Upečený jahelník ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy