Jablečno-ovocný štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g máslo
rum
2 ks žloutek
mléko
1 balíček rozinky
1 ks citron
1 balíček mandle
2 ks banán
cukr moučka
1 balíček listové těsto
2 balíčky vanilkový cukr
1 hrst hladká mouka
1 balíček dětské piškoty
2-3 ks červené jablko
podle chuti
vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Vál pomoučníme. Kupované listové těsto rozdělíme na dva kusy. Pokud máme mražené, necháme jej nejdřív rozmrazit. Těsto rozválíme do obdélníku. Dětské piškoty dáme do mikroténového sáčku a rozdrtíme válečkem. Posypeme jím těsto.

  2. Na těsto poklademe na tenké plátky nakrájená jablka. Zasypeme jedním sáčkem vanilinového cukru. Posypeme spařenými rozinkami naloženými chvilinku v rumu. Dále na směs nastrouháme kůru z poloviny velkého citronu. Posypeme spařenými nahrubo nasekanými mandlemi. Poklademe zhruba půl centimetrovými kolečky z jednoho banánu. Nakonec vše pokapeme třetinou rozpuštěného másla (tedy 50 g) a pečlivě zavineme. Jablečno-ovocný štrúdl potřeme směsí žloutku a mléka. Stejný postup dodržujeme i u druhé půlky těsta.

  3. Jablečno-ovocný štrúdl přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 °C asi 20 minut, nebo až je štrúdl upečený. Ještě teplé štrúdly potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

  4. Jablečno-ovocný štrúdl podáváme s vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy