Jablečno-ovocný štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g máslo rum 2 ks žloutek mléko 1 balíček rozinky 1 ks citron 1 balíček mandle 2 ks banán cukr moučka 1 balíček listové těsto 2 balíčky vanilkový cukr 1 hrst hladká mouka 1 balíček dětské piškoty 2-3 ks červené jablko podle chuti vanilková zmrzlina
Postup Jablečno-ovocný štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Vál pomoučníme. Kupované listové těsto rozdělíme na dva kusy. Pokud máme mražené, necháme jej nejdřív rozmrazit. Těsto rozválíme do obdélníku. Dětské piškoty dáme do mikroténového sáčku a rozdrtíme válečkem. Posypeme jím těsto.
Na těsto poklademe na tenké plátky nakrájená jablka. Zasypeme jedním sáčkem vanilinového cukru. Posypeme spařenými rozinkami naloženými chvilinku v rumu. Dále na směs nastrouháme kůru z poloviny velkého citronu. Posypeme spařenými nahrubo nasekanými mandlemi. Poklademe zhruba půl centimetrovými kolečky z jednoho banánu. Nakonec vše pokapeme třetinou rozpuštěného másla (tedy 50 g) a pečlivě zavineme. Jablečno-ovocný štrúdl potřeme směsí žloutku a mléka. Stejný postup dodržujeme i u druhé půlky těsta.
Jablečno-ovocný štrúdl přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 200 °C asi 20 minut, nebo až je štrúdl upečený. Ještě teplé štrúdly potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
Jablečno-ovocný štrúdl podáváme s vanilkovou zmrzlinou.