Jabkáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg jablko 1 sklenice meruňková marmeláda těsto 4 ks vejce 250 g cukr krupice 250 g hrubá mouka 12 lžic vroucí voda na ozdobu šlehačka cukr moučka vanilkový cukr
Postup Jabkáček recept
Postup přípravy receptu
-
Malá jablíčka, dobrá jsou i panenská, očistíme. Můžeme ale nemusíme je oloupat. Vykrojíme jádřince a jamky naplníme třeba meruňkovou nebo jinou marmeládou. Poskládáme je na vymazaný a pomoučněný plech.
Připravíme si piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vřelou vodou a cukrem do pěny. Pak střídavě přidáme sníh z bílků a mouku. Kypřící prášek nedáváme. Těstem zalijeme jablka. Jabkáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Upečený jabkáček posypeme cukrem s vanilkou. Vychladlý moučník pak nakrájíme na porce a můžeme servírovat. Jabkáček podáváme třeba i se šlehačkou.