Jabkáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg jablko
1 sklenice meruňková marmeláda
těsto
4 ks vejce
250 g cukr krupice
250 g hrubá mouka
12 lžic vroucí voda
na ozdobu
šlehačka
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Malá jablíčka, dobrá jsou i panenská, očistíme. Můžeme ale nemusíme je oloupat. Vykrojíme jádřince a jamky naplníme třeba meruňkovou nebo jinou marmeládou. Poskládáme je na vymazaný a pomoučněný plech.

  2. Připravíme si piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vřelou vodou a cukrem do pěny. Pak střídavě přidáme sníh z bílků a mouku. Kypřící prášek nedáváme. Těstem zalijeme jablka. Jabkáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

  3. Upečený jabkáček posypeme cukrem s vanilkou. Vychladlý moučník pak nakrájíme na porce a můžeme servírovat. Jabkáček podáváme třeba i se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy