Italská houbová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g cibule
80 g sádlo
0.5 hlávky kapusta
10 g parmazán
1 hrst sušené houby
50 g dušená rýže
1 kostka bujon
podle chuti
sůl
rajče
koření
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na polévkové lžíci sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zlehka ji poprášíme paprikou a přidáme k ní spařenou a na nudličky nakrájenou kapustu. Všechno osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vřící vody a dusíme doměkka.

  2. Houby nasekáme a na tuku s předsmaženou cibulkou krátce osmahneme a podusíme.

  3. Změklou kapustu zalijeme vřící vodou, ve které jsme rozpustili kostku bujonu. Přidáme prolisované rajče, podušené houby a udušenou rýži.

  4. Na dno každého talíře dáme polévkovou lžíci nastrouhaného parmazánu, zalijeme italskou houbovou polévkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!