Italská čočková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
2 l vývar
1 ks cibule
1 porce celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
200 g čočka
1 plechovka oloupaná rajčata
podle chuti
sůl
ocet
bylinky
mletý černý pepř
Postup Italská čočková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a zalijeme osolenou vodou či vývarem. Já osobně používám gelový bujón. Kořenovou zeleninu s cibulí pokrájíme nadrobno či nastrouháme.
Přidáme kořenovou zeleninu s cibulí a přivedeme k varu. Po zhruba 20 minutách vaření pod pokličkou přidáme loupaná rajčata a důkladně promícháme. Polévku necháme ještě povařit na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne.
Když je čočka měkká, polévku ochutíme octem a čerstvě utřeným česnekem. Podle chuti můžeme polévku ještě osolit, opepřit, či přidat polévkové bylinky (petržel kudrnku, libeček, pažitku). Polévku není třeba zahušťovat, jak je u klasické čočkové polévky zvykem.
Italskou čočkovou polévku ihned podáváme na stůl.