Italská čočková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 l vývar
1 ks cibule
1 porce celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
200 g čočka
1 plechovka oloupaná rajčata
podle chuti
sůl
ocet
bylinky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a zalijeme osolenou vodou či vývarem. Já osobně používám gelový bujón. Kořenovou zeleninu s cibulí pokrájíme nadrobno či nastrouháme.

  2. Přidáme kořenovou zeleninu s cibulí a přivedeme k varu. Po zhruba 20 minutách vaření pod pokličkou přidáme loupaná rajčata a důkladně promícháme. Polévku necháme ještě povařit na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne.

  3. Když je čočka měkká, polévku ochutíme octem a čerstvě utřeným česnekem. Podle chuti můžeme polévku ještě osolit, opepřit, či přidat polévkové bylinky (petržel kudrnku, libeček, pažitku). Polévku není třeba zahušťovat, jak je u klasické čočkové polévky zvykem.

  4. Italskou čočkovou polévku ihned podáváme na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!