Italská ciabatta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička sůl 300 ml voda 1 balíček droždí 1 špetka chilli paprička 1 lžička cukr krupice 3 lžíce olivový olej 330 g hrubá mouka 220 g polohrubá mouka na potření mléko olivový olej podle potřeby polohrubá mouka
Postup Italská ciabatta recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme hrubou a polohrubou mouku, droždí, sůl, chilli, vodu, olivový olej, cukr a vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na asi 10 dílů a uděláme z nich bochánky či placky. Připravené bochánky položíme na plech či pečicí papír vymazaný olivovým olejem. Potom překryjeme vše folií či papírem potřeným olivovým olejem a necháme asi hodinu kynout.
Po hodině fólii sundáme, potřeme ciabatty mlékem a poprášíme polohrubou moukou. Italské ciabatty pečeme 25 - 30 minut při teplotě 200 °C.
Italskou ciabattu podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.