Italská ciabatta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
300 ml voda
1 balíček droždí
1 špetka chilli paprička
1 lžička cukr krupice
3 lžíce olivový olej
330 g hrubá mouka
220 g polohrubá mouka
na potření
mléko
olivový olej
podle potřeby
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hrubou a polohrubou mouku, droždí, sůl, chilli, vodu, olivový olej, cukr a vypracujeme těsto.

  2. Těsto rozdělíme na asi 10 dílů a uděláme z nich bochánky či placky. Připravené bochánky položíme na plech či pečicí papír vymazaný olivovým olejem. Potom překryjeme vše folií či papírem potřeným olivovým olejem a necháme asi hodinu kynout.

  3. Po hodině fólii sundáme, potřeme ciabatty mlékem a poprášíme polohrubou moukou. Italské ciabatty pečeme 25 - 30 minut při teplotě 200 °C.

  4. Italskou ciabattu podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!