Italian gelatto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
3 ks bílek
1 balíček vanilkový cukr
200 ml smetana ke šlehání
1 balíček skořicový cukr
125 ml plnotučné mléko
3 sklenice ovocná přesnídávka
podle chuti
2 lžičky kakao
podle potřeby
1 balíček želírfix

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme smetanový základ. Ušleháme bílky, přimícháme smetanu ke šlehání, mléko, kakao a želatinový ztužovač.

  2. Potom do smetanového základu přimícháváme ovocnou přesnídávku. Dále přisypeme smíchané cukry. Směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.

  3. Nakonec gelatto dáme na 12 hodin do mrazáku, kde ho občas promícháme.

  4. Italian gelatto podáváme jako osvěžující dezert k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy