Irish Stew z hovězího recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 kg brambory 3 ks cibule 1 svazek pažitka 1 kg mrkev koření 1 kg hovězí maso 0 l černé pivo podle potřeby olej mouka na zahuštění
Postup Irish Stew z hovězího recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme maso (nakrájené na malé kousky) s nadrobno nakrájenou cibulkou. Poté zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme cca 1 hodinu. Po hodině přidáme brambory a mrkev, opět nakrájené na velmi malé kousky, a vaříme dálší hodinu. Podle uvážení můžeme přidávat další ingredience - koření a sůl podle chuti, případně černé pivo. Pivo je potřeba nejprve ochutnat, hodí-li se.
Po zhruba dvou hodinách by vše mělo být dostatečně měkké a výsledek by měl mít konzistenci velmi husté polévky. Podle chuti je ještě možno zahustit.
Irish Stew z hovězího na talíři dozdobíme pažitkou.