Irish Stew z hovězího recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
3 ks cibule
1 svazek pažitka
1 kg mrkev
koření
1 kg hovězí maso
0 l černé pivo
podle potřeby
olej
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme maso (nakrájené na malé kousky) s nadrobno nakrájenou cibulkou. Poté zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme cca 1 hodinu. Po hodině přidáme brambory a mrkev, opět nakrájené na velmi malé kousky, a vaříme dálší hodinu. Podle uvážení můžeme přidávat další ingredience - koření a sůl podle chuti, případně černé pivo. Pivo je potřeba nejprve ochutnat, hodí-li se.

  2. Po zhruba dvou hodinách by vše mělo být dostatečně měkké a výsledek by měl mít konzistenci velmi husté polévky. Podle chuti je ještě možno zahustit.

  3. Irish Stew z hovězího na talíři dozdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy