Irish stew recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g brambory
4 ks mrkev
4 větvičky čerstvý tymián
1 ks řapíkatý celer
1 lžička hovězí bujón
2 větvičky čerstvý rozmarýn
2 ks bílá cibule
1 lžička česneková pasta
1 kg jehněcí maso
podle chuti
sůl
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme do vody a vaříme asi 90 minut doměkka.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubší kostky. Brambory, cibuli, mrkev a řapíkatý celer bez listů vložíme do vody. Přidáme tymián, rozmarýn, bujón, česnekovou pastu a nakonec sůl a pepř podle chuti. Vše společně povaříme.

  3. Měkké maso vyjmeme, propláchneme v horké vodě a přidáme k zelenině.

  4. Irish stew podáváme horké v hlubokých miskách a zdobíme čerstvou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy