Irish stew recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g brambory 4 ks mrkev 4 větvičky čerstvý tymián 1 ks řapíkatý celer 1 lžička hovězí bujón 2 větvičky čerstvý rozmarýn 2 ks bílá cibule 1 lžička česneková pasta 1 kg jehněcí maso podle chuti sůl bobkový list mletý černý pepř
Postup Irish stew recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme do vody a vaříme asi 90 minut doměkka.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubší kostky. Brambory, cibuli, mrkev a řapíkatý celer bez listů vložíme do vody. Přidáme tymián, rozmarýn, bujón, česnekovou pastu a nakonec sůl a pepř podle chuti. Vše společně povaříme.
Měkké maso vyjmeme, propláchneme v horké vodě a přidáme k zelenině.
Irish stew podáváme horké v hlubokých miskách a zdobíme čerstvou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.