Indonézská omáčka s burskými oříšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
500 g cibule
chilli koření
1 lžička drcený kmín
1 lžička mletý zázvor
1 lžíce podzemnicový olej
2 lžíce kokosový krém
175 g burákové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín a zázvor. Dobře zamícháme.

  2. Oheň zmírníme na minimum a přidáme oříškové máslo a kokosový krém. Přikryjeme a necháme zvolna 2 - 3 hodiny vařit. Omáčku občas pomícháme, aby se nepřipálila. Podle potřeby přiléváme vodu. Omáčka musí být hustá a hladká. Můžeme ji rozmixovat, ale při pomalém vaření to nebude potřeba.

  3. Přimícháme koření, chilli, sůl a povaříme ještě 10 - 15 minut.

  4. Indonézská omáčka s burskými oříšky je nejlepší teplá. Výborná je k satay.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy