Indonéská tlačenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 5 ks vejce 2 lžíce strouhanka 1 lžíce vegeta 50 dkg bůček 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce sójová omáčka 20 dkg vepřová játra 1 lžíce worchestrová omáčka podle chuti sůl bazalka kurkuma mletý černý pepř
Postup Indonéská tlačenka recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček a kousek jater pokrájíme na kostičky. Přidáme rozklepnutá vejce, hladkou mouku, strouhanku, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, vegetu, sůl, mletý černý pepř, bazalku, utřený česnek a na špičku nože mletou kurkumu. Vše dobře promícháme.
Připravenou směsí naplníme sáček na tlačenku, pevně zavážeme a zvolna vaříme 1,5 hodiny.
Indonéskou tlačenku necháme dobře vychladnout, krájíme na plátky, podáváme s čerstvým chlebem a dochucenou podle chuti, například octem a cibulí.