Indonéská tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 lžíce vegeta
50 dkg bůček
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce sójová omáčka
20 dkg vepřová játra
1 lžíce worchestrová omáčka
podle chuti
sůl
bazalka
kurkuma
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček a kousek jater pokrájíme na kostičky. Přidáme rozklepnutá vejce, hladkou mouku, strouhanku, worchesterovou omáčku, sojovou omáčku, vegetu, sůl, mletý černý pepř, bazalku, utřený česnek a na špičku nože mletou kurkumu. Vše dobře promícháme.

  2. Připravenou směsí naplníme sáček na tlačenku, pevně zavážeme a zvolna vaříme 1,5 hodiny.

  3. Indonéskou tlačenku necháme dobře vychladnout, krájíme na plátky, podáváme s čerstvým chlebem a dochucenou podle chuti, například octem a cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy