Husokrálík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks husa
1 ks králík
podle potřeby
slanina
2-3 ks jablko
chléb
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Husu i králíka důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Husa by neměla být příliš sádelnatá.

  2. Vezmeme husu a zevnitř ji osolíme a okmínujeme. Vykuchaného králíka osolíme, prošpikujeme slaninou a vložíme do husy. Zbytek prostoru v huse a okolo králíka obložíme polotvrdým chlebem a kousky kyselých jablek.

  3. Vložíme do pekáče, podlijeme trochu vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Často ho podléváme vypečeným sádlem a část sádla odebíráme.

  4. Husokrálíka podáváme s domácím bramborovým knedlíkem a červeným zelím na slanině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy