Humus z cizrny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2-3 stroužky česnek
150 g rajče
180 g cizrna
4 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks citronová šťáva
100 g tahini
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody, například přes noc, potom slijeme a uvaříme v nové lehce osolené vodě podle návodu asi 75 minut.

  2. Mezitím nakrájíme nadrobno jednu větší červenou papriku. Já používám kapii. Nakrájenou papriku vložíme do pekáčku, podlijeme olivovým olejem, lehce osolíme a dáme péct asi na 15 minut do trouby na 160 °C - záleží na troubě.

  3. Uvařenou cizrnu rozmixujeme s trochou oleje, solí, pepřem a 2 - 3 stroužky česneku. Přilijeme vymačkanou šťávu z jednoho citronu, přidáme tahini - rozmixovaná sezamová semínka s trochou soli, upečenou papriku a asi 150 g nakrájených rajčat, záleží na konzistenci. Ještě jednou rozmixujeme do pomazánkové podoby.

  4. Humus z cizrny podáváme s různým pečivem podle chuti. Na humusem natřené jednohubky ještě položíme kousky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy