Humus z cizrny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 2-3 stroužky česnek 150 g rajče 180 g cizrna 4 lžíce olivový olej 1 ks červená paprika 1 ks citronová šťáva 100 g tahini podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Humus z cizrny recept
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody, například přes noc, potom slijeme a uvaříme v nové lehce osolené vodě podle návodu asi 75 minut.
Mezitím nakrájíme nadrobno jednu větší červenou papriku. Já používám kapii. Nakrájenou papriku vložíme do pekáčku, podlijeme olivovým olejem, lehce osolíme a dáme péct asi na 15 minut do trouby na 160 °C - záleží na troubě.
Uvařenou cizrnu rozmixujeme s trochou oleje, solí, pepřem a 2 - 3 stroužky česneku. Přilijeme vymačkanou šťávu z jednoho citronu, přidáme tahini - rozmixovaná sezamová semínka s trochou soli, upečenou papriku a asi 150 g nakrájených rajčat, záleží na konzistenci. Ještě jednou rozmixujeme do pomazánkové podoby.
Humus z cizrny podáváme s různým pečivem podle chuti. Na humusem natřené jednohubky ještě položíme kousky cibule.