Hubovec z Krkonoš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 ks vejce 1 hrneček mléko 1 ks cibule 1 hrneček krupice sušené houby 4 ks houska (den stará) sádlo na vymazání
Postup Hubovec z Krkonoš recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby přes noc namočíme do studené vody, aby byly ponořeny.
V hrnci, kde budeme míchat hubanec, je dobře povaříme. Přidáme asi půl litru vody a hrníček mléka.
Housky nakrájíme na kostičky, vmícháme je do hub, aby se dobře rozmočily. Pak vsypeme krupici, aby to bylo řídké, ne jako kaše.
Drobně nakrájíme očištěnou cibuli a česnek a přidáme do směsi, kterou podle chuti osolíme, opepříme a přidáme vejce. Hrnec musí být na teplé plotýnce a směs musíme dobře míchat, aby krupice nesedla ke dnu.
Na pekáči rozpustíme sádlo nebo máslo, vlijeme míchaný hubanec a dobře upečeme v troubě, aby měl křupavé kůrky.