Hubovec z Krkonoš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 ks vejce
1 hrneček mléko
1 ks cibule
1 hrneček krupice
sušené houby
4 ks houska (den stará)
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby přes noc namočíme do studené vody, aby byly ponořeny.

  2. V hrnci, kde budeme míchat hubanec, je dobře povaříme. Přidáme asi půl litru vody a hrníček mléka.

  3. Housky nakrájíme na kostičky, vmícháme je do hub, aby se dobře rozmočily. Pak vsypeme krupici, aby to bylo řídké, ne jako kaše.

  4. Drobně nakrájíme očištěnou cibuli a česnek a přidáme do směsi, kterou podle chuti osolíme, opepříme a přidáme vejce. Hrnec musí být na teplé plotýnce a směs musíme dobře míchat, aby krupice nesedla ke dnu.

  5. Na pekáči rozpustíme sádlo nebo máslo, vlijeme míchaný hubanec a dobře upečeme v troubě, aby měl křupavé kůrky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy