Hruškový kompot se zázvorem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g cukr 3-4 ks hřebíček 1 kg hrušky 1 lžička mletá skořice 1 lžíce čerstvý zázvor 2 lžíce citronová šťáva 50 ml suché bílé víno 0.5 lžičky mletý muškátový oříšek 1 špetka konzervační přípravek
Postup Hruškový kompot se zázvorem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky, vyjmeme jádřince a nakrájíme podélně na plátky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kousíčky.
Do hrnce nalijeme cca 200 ml vody, přilijeme víno, citronovou šťávu, přisypeme cukr, přidáme hřebíček a lžíci nadrobno nakrájeného zázvoru. Vše přivedeme k varu, přidáme hrušky a dusíme na mírném plameni 10 minut. Nakonec přidáme konzervační přípravek, muškátový oříšek a mletou skořici.
Hrušky se zázvorem a kořením naložíme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout.
Z uvedeného množství připravíme 2 sklenice hruškového kompotu se zázvorem o 500 ml.