Hruškový kompot se zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
3-4 ks hřebíček
1 kg hrušky
1 lžička mletá skořice
1 lžíce čerstvý zázvor
2 lžíce citronová šťáva
50 ml suché bílé víno
0.5 lžičky mletý muškátový oříšek
1 špetka konzervační přípravek

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky, vyjmeme jádřince a nakrájíme podélně na plátky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kousíčky.

  2. Do hrnce nalijeme cca 200 ml vody, přilijeme víno, citronovou šťávu, přisypeme cukr, přidáme hřebíček a lžíci nadrobno nakrájeného zázvoru. Vše přivedeme k varu, přidáme hrušky a dusíme na mírném plameni 10 minut. Nakonec přidáme konzervační přípravek, muškátový oříšek a mletou skořici.

  3. Hrušky se zázvorem a kořením naložíme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout.

  4. Z uvedeného množství připravíme 2 sklenice hruškového kompotu se zázvorem o 500 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!