Hruškovopiškotový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky skořice
500 ml voda
0.3 l voda
1 lžíce cukr krupice
1 balíček piškoty
1 kg hrušky
1 lžíce citronová šťáva
2 balíčky skořicový cukr
2 balíčky vanilkový pudink v prášku
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vaříme v citrónové vodě 30 minut, až se rozvaří.

  2. Osladíme, vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve 1/4 l vody, minutu a půl povaříme a nalijeme na vrstvu piškotů v dortové formě. Přidáme další piškoty a opět přelijeme horkou směsí. Tak postupujeme až do spotřebování piškotů i hruškového pyré.

  3. Dort dáme na několik hodin vychladit. Podáváme ozdobené šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy