Hrníčkový cuketový bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 hrnek strouhanka
3 hrnky cuketa
1 hrnek hladká mouka
podle chuti
3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1-2 lžičky majoránka
1 lžička mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo a odebereme požadované množství. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Cuketu smícháme s vejci. Přidáme mouku, strouhanku, sůl, pepř, česnek a podle chuti majoránku, kterou rozhodně nešetříme. Těsto na hrníčkový cuketový bramborák důkladně promícháme.

  3. V pánvi rozpálíme olej a z těsta smažíme zlatavé cuketové bramboráky.

  4. Hotové cuketové bramboráky skládáme na ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk. Cuketové bramboráky podáváme podle chuti. Hrníčkové cuketové bramboráky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!