Hříbkovo-nivová omáčka s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 150 g niva 1 ks větší cibule 2 ks kuřecí prsní řízek omáčka 1 kelímek kysaná smetana 1 kelímek sladká smetana 500 g čerstvé žampiony 1 balíček hříbková omáčka (Maggi nápady)
Postup Hříbkovo-nivová omáčka s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso a dusíme.
Na druhé pánvi si mezitím orestujeme nadrobno nakrájené očištěné žampiony. Smícháme dohromady a ještě chvíli dusíme. Přidáme kysanou i sladkou smetanu, hříbkovou omáčku ze sáčku a chvíli vaříme, než zhoustne. Pole chuti přidáme nadrobno nakrájenou nivu.
Hříbkovo-nivovou omáčku podáváme jak s těstovinami, tak s rýží, ale mohou být i brambory nebo knedlík.