Hříbkovo-nivová omáčka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
150 g niva
1 ks větší cibule
2 ks kuřecí prsní řízek
omáčka
1 kelímek kysaná smetana
1 kelímek sladká smetana
500 g čerstvé žampiony
1 balíček hříbková omáčka (Maggi nápady)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso a dusíme.

  2. Na druhé pánvi si mezitím orestujeme nadrobno nakrájené očištěné žampiony. Smícháme dohromady a ještě chvíli dusíme. Přidáme kysanou i sladkou smetanu, hříbkovou omáčku ze sáčku a chvíli vaříme, než zhoustne. Pole chuti přidáme nadrobno nakrájenou nivu.

  3. Hříbkovo-nivovou omáčku podáváme jak s těstovinami, tak s rýží, ale mohou být i brambory nebo knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy