Hrbaté maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g šunka
2 dl mléko
1 ks cibule
150 g sýr
400 g houby
2 ks rohlík
6 plátků vepřová kýta
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme a podusíme v pánvi na zpěněné cibulce.

  2. Nakrájíme si rohlíky, namočíme je do mléka, lehce je vymačkáme a smícháme s houbami. Postupně přidáme nakrájenou šunku, vejce, pepř a majoránku.

  3. Řízky naklepeme, osolíme, rychle je na oleji opečeme. Potom maso rozložíme na pekáč a navrstvíme na ně houbovou směs, přelijeme výpekem a trochou vody, posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct.

  4. Hrbaté maso podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy