Hraničářský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 500 g brambory 1 lžička majoránka 3 ks cibule 5 ks feferonka mletý pepř 1 kg hovězí maso přední 1 lžíce rajský protlak 1 lžíce mletá sladká paprika 1 sklenice sterilované lečo 15 dkg vepřové sádlo podle potřeby mouka voda na podlévání příloha chléb
Postup Hraničářský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Přední hovězí maso nakrájíme na kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.
Na sádle osmažíme nakrájené cibule. Vsypeme lžíci papriky, zpěníme a přidáme rajský protlak. Základ guláše mírně podlijeme vodou. Vložíme maso, osolíme a spolu s feferonkami, prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme.
Pak přidáme oloupané a na větší kousky nakrájené brambory. Přidáme malou sklenici leča a dusíme, až brambory změknou. Hraničářský guláš můžeme mírně zaprášit moukou.
Hraničářský guláš podáváme s chlebem. A na zapití pivo.