Hraničářský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
500 g brambory
1 lžička majoránka
3 ks cibule
5 ks feferonka
mletý pepř
1 kg hovězí maso přední
1 lžíce rajský protlak
1 lžíce mletá sladká paprika
1 sklenice sterilované lečo
15 dkg vepřové sádlo
podle potřeby
mouka
voda na podlévání
příloha
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Přední hovězí maso nakrájíme na kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.

  2. Na sádle osmažíme nakrájené cibule. Vsypeme lžíci papriky, zpěníme a přidáme rajský protlak. Základ guláše mírně podlijeme vodou. Vložíme maso, osolíme a spolu s feferonkami, prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme.

  3. Pak přidáme oloupané a na větší kousky nakrájené brambory. Přidáme malou sklenici leča a dusíme, až brambory změknou. Hraničářský guláš můžeme mírně zaprášit moukou.

  4. Hraničářský guláš podáváme s chlebem. A na zapití pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy