Hradečtí votroci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
olej na smažení
náplň
400 g brambory
1 ks cibule
200 g kysané zelí
250 g uzená krkovice
na ozdobu
křen

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici a brambory uvaříme samostatně ve vodě doměkka. Pak oboje necháme vychladnout.

  2. Zatím si oloupeme a nasekáme cibuli nadrobno. Zelí propláchneme a překrájíme, abychom v jídle neměli dlouhé nudličky.

  3. Uvařené brambory oloupeme a spolu s krkovicí nakrájíme na plátky.

  4. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Přidáme krkovici a brambory, osolíme a osmahneme. Pak přidáme zelí. Směs promícháme, prohřejeme a odstavíme.

  5. Na druhé pánvi rozpálíme olej a vlijeme na něj rozmíchaná a osolená vejce. Lijeme vždy 2 vejce na jednu placku - porci a usmažíme omeletu. Do středu každé omelety dáme část připravené masové směsi. Omelety přeložíme na plech a vložíme do trouby zapéct.

  6. Hotové omelety v půli přeložíme. Hradecké votroky zdobíme strouhaným křenem a podáváme se sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy