Hradečtí votroci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 8 ks vejce olej na smažení náplň 400 g brambory 1 ks cibule 200 g kysané zelí 250 g uzená krkovice na ozdobu křen
Postup Hradečtí votroci recept
Postup přípravy receptu
-
Krkovici a brambory uvaříme samostatně ve vodě doměkka. Pak oboje necháme vychladnout.
Zatím si oloupeme a nasekáme cibuli nadrobno. Zelí propláchneme a překrájíme, abychom v jídle neměli dlouhé nudličky.
Uvařené brambory oloupeme a spolu s krkovicí nakrájíme na plátky.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Přidáme krkovici a brambory, osolíme a osmahneme. Pak přidáme zelí. Směs promícháme, prohřejeme a odstavíme.
Na druhé pánvi rozpálíme olej a vlijeme na něj rozmíchaná a osolená vejce. Lijeme vždy 2 vejce na jednu placku - porci a usmažíme omeletu. Do středu každé omelety dáme část připravené masové směsi. Omelety přeložíme na plech a vložíme do trouby zapéct.
Hotové omelety v půli přeložíme. Hradecké votroky zdobíme strouhaným křenem a podáváme se sterilovanou okurkou.