Hrachové opečenky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g slanina
2-3 stroužky česnek
2-3 ks vejce
5 lžic strouhanka
250 g hrách
1 lžíce čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2-3 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
Postup Hrachové opečenky recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách přebereme a namočíme přes noc do vody. Ráno vodu slijeme, zalijeme vodou novou a uvaříme doměkka, v žádném případě během varu nesolíme. Poté hrách scedíme a necháme vychladnout.
Vařený hrách rozmixujeme na hrubou kaši, přidáme nadrobno nakrájenou libovou slaninu, vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nezapomeneme přisypat strouhanku na zahuštění a čerstvou petrželku nasekanou nadrobno. Vypracujeme hrachové těsto.
Z těsta tvarujeme placičky, které z obou stran obalíme v mouce, poté je vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme po obou stranách dozlatova.
Hrachové opečenky ukládáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
Hrachové opečenky podáváme ještě teplé se sterilovanou okurkou či kyselým zelím.