Hrachová polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg brambory
3 dkg cibule
1 l voda
2 dkg rýže
20 dkg hrách
2 dkg hladká mouka
10 dkg kořenová zelenina
podle chuti
1 špetka sůl
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
3 dkg tuk

Postup přípravy receptu

  1. Hrách omyjeme a na noc namočíme do studené vody. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nastrouháme.

  2. Hrách vaříme ve vodě, v níž byl namočen. K poloměkkému hrachu přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme. Potom přidáme rýži a nakrájené brambory.

  3. Z tuku a hladké mouky uděláme jíšku, ke které přimícháme mletý černý pepř, nastrouhanou cibuli a lžičku červené papriky. Vše zamícháme a vaříme, dokud vše nezměkne.

  4. Hrachovou polévku se zeleninou můžeme podávat s čerstvým chlebem a osmaženou klobásou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!