Hrachová polévka s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g tuk
1 ks cibule
0.5 l voda
200 g hrách
30 g hladká mouka
2 dl bílý jogurt
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočený nebo předvařený hrách uvaříme doměkka. Vývar z vaření si ponecháme.

  2. Na tuku (máslo, olej) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem z hrachu a rozšleháme. Do základu na polévku přidáme prolisovaný nebo rozmixovaný hrách, sůl, pepř, kmín a vaříme asi 20 minut.

  3. Do husté polévky vlijeme jogurt, promícháme a už jen lehce prohřejeme.

  4. Hrachovou polévku s jogurtem doplníme chlebovými krutony a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!