Houbovo-zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
houby
menší celer
1 lžíce sádlo nebo rostlinný olej
nudle do polévky
malá karotka
malá petržel
podle chuti
podravka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nastrouháme.

  2. Houby očistíme, nakrájíme a dáme vařit do vody, do které jsme přidali i lžíci sádla. Přidáme nastrouhanou karotku, petržel, celer a povaříme doměkka. Přidáme nudle (doporučuji babiččiny nudle nebo domácí), podravku a ještě chvíli vaříme.

  3. Rychle připravenou houbovo-zeleninovou polévku můžeme podávat.

  4. Vynecháme-li sádlo a nahradíme tuk rostlinným olejem, mohou si polévku dopřát také vegetariáni.

  5. Množství ingrediencí na houbovo-zeleninovou polévku volíme podle potřeby a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy