Houbovo-zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
podle potřeby
houby
menší celer
1 lžíce sádlo nebo rostlinný olej
nudle do polévky
malá karotka
malá petržel
podle chuti
podravka
Postup Houbovo-zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nastrouháme.
Houby očistíme, nakrájíme a dáme vařit do vody, do které jsme přidali i lžíci sádla. Přidáme nastrouhanou karotku, petržel, celer a povaříme doměkka. Přidáme nudle (doporučuji babiččiny nudle nebo domácí), podravku a ještě chvíli vaříme.
Rychle připravenou houbovo-zeleninovou polévku můžeme podávat.
Vynecháme-li sádlo a nahradíme tuk rostlinným olejem, mohou si polévku dopřát také vegetariáni.
Množství ingrediencí na houbovo-zeleninovou polévku volíme podle potřeby a chuti.