Houbovo-papriková čalamáda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g sůl 200 ml ocet 0.5 kg cibule 100 ml voda 1 sklenka rajčatový protlak 10 ks hřebíček 6 ks bobkový list 10 kuliček nové koření 0.5 kg červená paprika 150 ml rostlinný olej 2 kg čerstvé houby 10 kuliček celý černý pepř 800 ml jemný kečup 150 g třtinový cukr
Postup Houbovo-papriková čalamáda recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby důkladně očistíme a nakrájíme je na kostičky. Houby dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme přibližně 10 - 15 minut v osolené vodě. Poté je scedíme a ještě propláchneme vodou.
Očistíme si papriky a cibule a nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme vodu, cukr, sůl, nové koření, hřebíček, bobkový list, ocet a celý pepř. Nálev povaříme a necháme trochu vychladnout.
Do hrnce k nálevu přidáme povařené houby, nakrájenou cibuli s paprikou, rajčatový protlak, kečup a olej. Vše dobře promícháme a ihned plníme do čistých a předem vyvařených zavařovacích sklenic.
Houbovou čalamádu sterilujeme asi 10 - 15 minut na 90 °C.
Houbovo-papriková čalamáda výborně chutná na topinkách, ale i s čerstvým pečivem a jako příloha k masu.