Houbovo-papriková čalamáda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g sůl
200 ml ocet
0.5 kg cibule
100 ml voda
1 sklenka rajčatový protlak
10 ks hřebíček
6 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
0.5 kg červená paprika
150 ml rostlinný olej
2 kg čerstvé houby
10 kuliček celý černý pepř
800 ml jemný kečup
150 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby důkladně očistíme a nakrájíme je na kostičky. Houby dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme přibližně 10 - 15 minut v osolené vodě. Poté je scedíme a ještě propláchneme vodou.

  2. Očistíme si papriky a cibule a nakrájíme na kostičky. Do velkého hrnce dáme vodu, cukr, sůl, nové koření, hřebíček, bobkový list, ocet a celý pepř. Nálev povaříme a necháme trochu vychladnout.

  3. Do hrnce k nálevu přidáme povařené houby, nakrájenou cibuli s paprikou, rajčatový protlak, kečup a olej. Vše dobře promícháme a ihned plníme do čistých a předem vyvařených zavařovacích sklenic.

  4. Houbovou čalamádu sterilujeme asi 10 - 15 minut na 90 °C.

  5. Houbovo-papriková čalamáda výborně chutná na topinkách, ale i s čerstvým pečivem a jako příloha k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy