Houbovník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks vejce
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý pepř
mletý kmín
600 g čerstvé houby
podle potřeby
strouhanka
mléko
máslo na vymazání
Postup Houbovník recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Okmínujeme je a podusíme na másle. Solíme až pak, aby nepustily šťávu! Podušené houby vychladíme.
Do hub přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Podle potřeby zředíme mlékem, aby vzniklo hustší těsto. Vymažeme máslem a vysypeme strouhankou pekáček. Do něj nalijeme těsto. Houbovník dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme.
Upečený houbovník podáváme s brambory nebo s pečivem. Dá se jíst teplý i studený.