Houbovec s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
sůl
4 ks vejce
5 dkg máslo
1 l mléko
1 balíček krupička
1 hrst sušené houby
8 ks vařené brambory
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nastrouháme. Krupičku namočíme zhruba na hodinu do mléka, sušené houby namočíme do vody, pak je 15 - 20 minut povaříme a dobře scedíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme namočenou krupičku, povařené scezené houby, žloutky, rozpuštěné máslo, prolisovaný česnek a sůl. Dobře promícháme a přidáme sníh vyšlehaný z bílků.

  3. V tenčí vrstvě nalijeme houbovec na vymaštěný plech a zvolna pečeme při asi 200 °C, až je hotový.

  4. Po upečení krájíme houbovec s česnekem na čtverce a podáváme. Houbovec s česnekem nejlíp chutná bez příboru. Houbovec můžeme doplnit kysenou okurkou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy