Houbanec z Jilemnicka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
1 lžíce máslo
2 lžíce krupice
sušené houby
1 ks cibule (velká)
mletý černý pepř
5-6 ks starší housky
mléko podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky.

  2. Houby uvaříme v menším množství vody a nasekané či umleté je přidáme včetně vody k houskám.

  3. Na kousku másla necháme zesklovatět větší, jemně pokrájenou cibuli a přisypeme jí do směsi. Přidáme vejce, krupici, dle chuti rozetřený česnek, sůl, pepř a tolik mléka, aby vznikla hustá kašovitá hmota. Tu nalijeme na větší dobře vymazaný pekáč a upečeme dozlatova.

  4. Pro obměnu můžeme přidat i kousek nakrájeného či umletého uzeného masa či vařeného bůčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy