Hortobádské palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 g česnek
130 g olej
20 g sůl
1 ks vejce
0 l mléko
80 g cibule
100 g smetana
0 g kmín
10 g rajčatový protlak
50 g lečo
100 g polohrubá mouka
10 g mletá sladká paprika
400 g telecí plecko

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné umyté telecí maso nakrájíme na kostky.

  2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, opražíme na 1/3 oleji dozlatova, přidáme papriku, zpěníme a za stálého míchání na ní opečeme osolené maso. Zalijeme horkou vodou, přidáme rozetřený česnek, kmín, rajčatový protlak a přikryté dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme lečo a dovaříme. Šťávu zahustíme smetanou a moukou.

  3. Z mléka, vajec, soli a mouky připravíme těsto na palačinky, které upečeme na rozpáleném oleji. Palačinky plníme připraveným paprikášem a zalijeme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy