Horalská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
0.4 kg žampiony
0.5 kg kuřecí prsa
1-2 kelímky smetana ke šlehání
podle chuti
cukr
sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, můžeme použít i houby sterilované.

  2. V hrnci orestujeme na oleji kuřecí maso. Zaleieme do plného hrnce vodou, přidáme mrkev a žampiony (čerstvé nebo z konzervy), osolíme, opepříme. Poté horalskou polévku vaříme do změknutí kuřecího masa. Zahustíme moukou a přidáme smetanu. Polévku dochutíme cukrem a octem.

  3. Horalskou polévku rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy