Horalka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 list bobkový list
2 kuličky nové koření
2 kelímky smetana ke šlehání
5 kuliček celý pepř
1 kg vepřové maso
podle chuti
cukr
sůl
ocet
hříbky
podle potřeby
máslo
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody vložíme maso, očištěnou celou zeleninu, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl a uvaříme silný vývar. Potom vše přelijeme přes síto.

  2. Hříbky očistíme, nakrájíme na kousíčky a na másle podusíme. Zeleninu i maso nakrájíme nadrobno.

  3. Vývar zahustíme jíškou, vlijeme smetanu a podle chuti přidáme ocet, cukr a sůl.

  4. Nakonec přidáme podušené hříbky, maso a zeleninu nakrájenou nadrobno.

  5. Horalku na talíři dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy