Hnědý zákusek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
3 lžíce kakao
2 ks jablko
0.5 balíčku prášek do pečiva
80 g mleté ořechy
150 g mletý cukr
3 lžíce dětská krupice
krém
1 ks šlehačka
1 ks vanilkový cukr
1 ks ztužovač šlehačky
na ozdobu
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.

  2. Žloutky ušleháme spolu s cukrem do husté pěny. Vsypeme ořechy, krupici, kakao a strouhaná jablka. Společně promícháme. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Připravené těsto vylijeme plech a upečeme dozlatova. Korpus necháme vychladnout.

  3. Čokoládu nastrouháme. Smetanu ušleháme spolu se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Krémem potřeme korpus. Nakonec vše posypeme strouhanou čokoládou.

  4. Hnědý zákusek necháme vychladit a ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!