Hluchec z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0.2 l mléko
5 dkg droždí
10 dkg hladká mouka
50 dkg vařené brambory
50 dkg syrové brambory
15-20 dkg uzené maso, slanina nebo škvarky
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme nakynout. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu, kterou slijeme. Brambory vařené také oloupeme a nastrouháme. Česnek prolisujeme.

  2. Brambory promícháme, přidáme česnek, majoránku, sůl, pepř, vejce a vykynuté droždí. S moukou zaděláme těsto asi jako na lívance. Nakonec přimícháme usekané maso nebo škvarky. Těsto můžeme také jen omastit sádlem, zato štědře.

  3. Pekáček důkladně vymažeme, nalijeme těsto na hluchec a necháme ještě hodinu kynout. Pomastíme i na povrchu a hluchec upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Upečený hluchec nakrájíme, chutná teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy