Hluchec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
3 ks vejce
3-4 ks brambory
1 l mléko
1 kg polohrubá mouka
1 balíček sušené droždí
18 dkg sádlo nebo olej
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
uzenina (škvarky, salám)

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo necháme rozpustit. Paličky česneku rozebereme na stroužky a oloupeme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné s rozmícháme v něm vejce. Uzeninu nakrájíme na kousky.

  2. Smícháme všechny suché ingredience: mouka, droždí, sůl, pepř, majoránka, uzenina (jakékoliv vámi přidané masíčko), poté brambory, tuk, vejce s mlékem. Pro chuť můžeme přidat i trochu vegety. Těsto necháme vykynout asi 40 minut.

  3. Mezitím si připravíme pekáče. Na toto množství jsou to 2 pekáče. Pro dietnější pečení můžeme vyložit pekáče pečícím papírem. Osobně pekáč mažu olejem.

  4. Vykynuté těsto nalijeme do pekáčů a necháme chvíli kynout. Vložíme je do předehřáté trouby a po 3 - 5 minutách zeslabíme a pečeme asi tak 20 - 25 minut dozlatova. Příprava je velmi rychlá, když nepočítáme dobu kynutí, tento recept zvládne každý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy