Hlívové špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
vejce
strouhanka
ementál
hladká mouka
anglická slanina
hlíva ústřičná (hlavičky)
jemná klobása

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, předvaříme ve slané vodě a necháme vychladnout. Anglickou a sýr nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka.

  2. Nakrájené ingredience střídavě napichujeme na špejli. Když máme špízy "napíchané", připravíme si trojobal.

  3. Všechny připravené špízy postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Zprudka restujeme nebo je můžeme fritovat ve fritovacím hrnci.

  4. Hotové špízy pokládáme na ubrousek, abychom je zbavily přebytečného tuku.

  5. Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší. Nesmí chybět zelenina-


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy