Hermelínovo - vaječná pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 0.5 ks cibule 6-7 lžiček majonéza 1 ks párek 100 g hermelín 80 g gouda 2 kostky tavený sýr 2 ks vejce natvrdo podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Hermelínovo - vaječná pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme na malé kostičky párek nebo jinou uzeninu. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Do mísy dáme párek a cibuli. Ke směsi nastrouháme hermelín, goudu, vejce a máslo. Přidáme 2 trojúhelníčky taveného sýra a majonézu. Obvykle jí dávám 6 - 7 lžiček. Část majonézy lze nahradit pomazánkovým máslem. Pokud je pomazánka hustá, zředíme ji trochou mléka. Nakonec pomazánku osolíme a opepříme podle chuti. Hermelínovo - vaječnou pomazánku necháme chvíli uležet a vychladit.
Hermelínovo - vaječnou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo. Pokud chceme pomazánku mazat na jednohubky nebo chlebíčky, nastrouháme suroviny najemno nebo pomazánku krátce promixujeme tyčovým mixérem.