Hermelínovo - vaječná pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
0.5 ks cibule
6-7 lžiček majonéza
1 ks párek
100 g hermelín
80 g gouda
2 kostky tavený sýr
2 ks vejce natvrdo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na malé kostičky párek nebo jinou uzeninu. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. Do mísy dáme párek a cibuli. Ke směsi nastrouháme hermelín, goudu, vejce a máslo. Přidáme 2 trojúhelníčky taveného sýra a majonézu. Obvykle jí dávám 6 - 7 lžiček. Část majonézy lze nahradit pomazánkovým máslem. Pokud je pomazánka hustá, zředíme ji trochou mléka. Nakonec pomazánku osolíme a opepříme podle chuti. Hermelínovo - vaječnou pomazánku necháme chvíli uležet a vychladit.

  3. Hermelínovo - vaječnou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo. Pokud chceme pomazánku mazat na jednohubky nebo chlebíčky, nastrouháme suroviny najemno nebo pomazánku krátce promixujeme tyčovým mixérem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy