Havlův řez recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 dl olej
4 ks vejce
1 dl mléko
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
200 g hladká mouka
na ozdobu
1 lžíce kakao
náplň
0.5 l mléko
2 lžíce cukr krupice
1 ks čokoládový pudinkový prášek
krém
3 kelímky kysaná smetana
3 ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Pak pomalu přiléváme olej, mléko a opatrně zašleháváme do hmoty. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.

  2. Těsto dáme na pečící papír nebo vymazaný a vysypaný plech a necháme na pracovním stole.

  3. Uvaříme si jeden čokoládový pudink dle návodu na sáčku (v mléce s cukrem) a horké lijeme na připravené těsto cik cak. Teprve teď dáme do trouby péct na 160 °C. Pečeme dorůžova asi 15 minut, až se těsto odděluje od stran plechu.

  4. Upečený řez necháme vychladnout a na něj pak natřeme tři kelímky zakysané smetany smíchané předem se třemi vanilkovými cukry. Nahoru posypeme kakaem nebo skořicí. Necháme alespoň 2 hodiny odležet, nejlépe do rána, potom krájíme na kostky nebo řezy.

  5. Havlovy řezy jsou nejen ke kávičce opravdová mňamka. Určitě se vám povedou!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy