Havlův řez recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 dl olej
4 ks vejce
1 dl mléko
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
200 g hladká mouka
na ozdobu
1 lžíce kakao
náplň
0.5 l mléko
2 lžíce cukr krupice
1 ks čokoládový pudinkový prášek
krém
3 kelímky kysaná smetana
3 ks vanilkový cukr
Postup Havlův řez recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Pak pomalu přiléváme olej, mléko a opatrně zašleháváme do hmoty. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
Těsto dáme na pečící papír nebo vymazaný a vysypaný plech a necháme na pracovním stole.
Uvaříme si jeden čokoládový pudink dle návodu na sáčku (v mléce s cukrem) a horké lijeme na připravené těsto cik cak. Teprve teď dáme do trouby péct na 160 °C. Pečeme dorůžova asi 15 minut, až se těsto odděluje od stran plechu.
Upečený řez necháme vychladnout a na něj pak natřeme tři kelímky zakysané smetany smíchané předem se třemi vanilkovými cukry. Nahoru posypeme kakaem nebo skořicí. Necháme alespoň 2 hodiny odležet, nejlépe do rána, potom krájíme na kostky nebo řezy.
Havlovy řezy jsou nejen ke kávičce opravdová mňamka. Určitě se vám povedou!