Havířský chleba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
1 ks kapie
2 lžíce francouzská hořčice
8 plátků chleba
500 g vepřový bůček
1 lžíce strouhaný křen
sůl, kmín, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na 8 plátků, ty rozklepeme, dobře potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na plech, který jsme vypláchli vodou do dobře vyhřáté trouby. Rychle upečeme dozlatova.

  2. Na pánvi na oleji opečeme plátky chleba (nebo je můžeme opéci na výpeku z masa), každý potřeme hořčicí, dáme na něj plátek masa a posypeme strouhaným křenem. Zdobíme kroužky kapie.

  3. Děláme-li méně porcí, pak můžeme chléb péci společně s masem – jenom ho dáme do trouby později.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy