Hatla patla z králíka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks králík
4-5 plátků anglická slanina
směs
1 stroužek česnek
0.5 kostky máslo
1 ks cibule
1 lžička mletý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme a dobře prosolíme. Cibuli nakrájíme po oloupání nadrobno, česnek prolisujeme.

  2. Porce králíka vložíme do pekáče a potřeme směsí, kterou si připravíme tak, že smícháme půl másla s cibulí, česnekem, paprikou, pepřem a hořčicí. Směsí králíka potřeme a navrch poklademe plátky anglické slaniny. Podlijeme trochou vody. Necháme v lednici uležet do druhého dne.

  3. Druhý den králíka upečeme v troubě doměkka.

  4. Jako příloha se k hatla patla upečenému králíkovi hodí bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy