Haškův guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g cibule
3 lžíce sádlo
voda
100 g chléb
3 lžíce kečup
1 ks feferonka
křen
200 g vepřová plec
400 g hovězí přední
mletý černý pepř
100 g sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme kostky. Hovězí by měly být o něco menší než vepřové.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme hovězí maso a necháme jej zatáhnout. Pak přidáme vepřové maso a taktéž necháme orestovat. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vše dusíme doměkka.

  3. Během dušení guláš zahustíme nastrouhanou střídkou chleba a přidáme kečup.

  4. Podle potřeby rozředíme vodou, dochutíme solí, vložíme překrojenou feferonku s kapií a krátce podusíme. Mezitím si nastrouháme křen.

  5. Při podávání každou porci ozdobíme strouhaným křenem a plátky kapie. Guláš lze připravit i v kotlíku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy