Haríra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
300 g cizrna
1 kostka masox
2 ks zelená paprika
rostlinný olej
římský kmín
1 konzerva rajský protlak
1 ks menší celer
300-400 g hovězí nebo skopové maso
3 ks velká mrkv
1 svazek naťová petržel

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve namočíme cizrnu. Nejlépe 24 hodin předem.

  2. Maso a zeleninu nakrájíme na větší kostky. Krátce je osmahneme na malém množství oleje, zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, sůl, masox, cizrnu a vaříme.

  3. Když začne maso a zelenina měknout přidáme celý svazek nakrájené petržele, rajský protlak a římský kmín. Vaříme celkem asi 90 min (do změknutí cizrny).

  4. Výsledná polévka se nijak nezahušťuje, pouze je možno dokořenit směsí marockého koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy