Hanácký salát z červeného zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg cibule
200 ml majonéza
1 hlávka červené zelí
20 dkg sterilované okurky
podle chuti
sůl
ocet
cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Okurky nakrájíme na nudličky. Červené zelí nakrájíme na jemné nudličky, vhodíme je do hrnce s vařící vodou a necháme je přejít varem, scedíme a promícháme s octem. Zelí dostane krásnou barvu.

  2. Zelí dáme do mísy a podle chuti osolíme a přidáme cukr. Dále přidáme okurky nakrájené na nudličky, cibuli nakrájenou na jemno a po vychladnutí spojíme majonézou. Podle chuti můžeme majonézu přidat nebo ubrat. Kdo má rád ostřejší, může přidat i hořčici.

  3. Hanácký salát z červeného zelí by se měl nechat uležet a může se podávat. Kdo by nestihl nechat salát uležet, pro úsporu času může použít červené kysané zelí, ale to bývá hodně kyselé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy